İletişim
İthalat İzin Belgelerinin Temin Edilmesi Nasıl Sağlanır?
İthalat gerçekleştirmek isteyen kişiler, ilgili mevzuatlar çerçevesinde bir takım belgeleri almalı ve doğrudan gümrük idarelerine başvurmalıdır.
Devamını Oku
Pirinçteki KDV Oranı Yüzde 1
Pirinçteki katma değer vergisinin (KDV) yüzde 8 oranından yüzde 1’e düşürüldüğü Bakanlar Kurulu kararnamesi ile yayımlandı.
Devamını Oku
İthalatta Pazar Analizi Nasıl Yapılır?
Türkiye’de ithalat yapmayı düşünen ithalatçıların bu kararı almadan önce hazırladığımız bu yazı göz atmalarını tavsiye ediyoruz.
Devamını Oku
İthalat Eşyalarının Gümrük Kıymeti Nasıl Tespit Edilir?
İthalat eşyalarının gümrük kıymetleri, Gümrük Kanunu 24 ila 26. maddeleri ve Gümrük Yönetmeliği 45 ila 50. maddelerinde “Belirtilen kıymet tespit yöntemlerinin sırasıyla uygulanması yöntemleriyle tayin ve tespit edilir.” şeklinde belirtilmiştir.
Devamını Oku
Havalimanında Unutulan Eşyalara Ne Yapılıyor?
Cep telefonu, fotoğraf makineleri, dizüstü bilgisayarlar, süs eşyaları ve kişisel eşyalar havalimanlarında her gün binlerce yolcu tarafından gerçekleştirilen yolculuklar esnasında unutulabiliyor.
Devamını Oku
Gümrük Vergisi Nasıl Hesaplanır?
Yurtdışı ile yapılacak olan tüm ithalat ve ihracat işlemlerinde gümrük vergisi ödemek mecburidir. Gümrük vergisi içinde ithalat ve ihracat işlemlerinde alınmakta olan bütün vergi ve fonların bulunması da şarttır.
Devamını Oku
Gümrük İdaresine Kimler Beyanda Bulunabilir?
Mevzu bahis eşyanın serbest bir şekilde dolaşıma giriş işlemlerinin yapılabilmesi, eşya sahiplerinin adına hareket edenler tarafından direkt olarak temsil yolu ile veya gümrük müşavirleri tarafından
Devamını Oku
Dış Ticarette Kullanılan Belgeler Nelerdir?
Dış ticaret ile uğraşmakta olan kişiler sık sık belli başlı belgeler ile karşılaşmak durumunda kalabiliyorlar. Dış ticarette kullanılan belgeler ve anlamlarına aşağıdaki listemizden ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku
Profesyonel Gümrük Danışmanlığı Hizmetleri
Teknoloji gelişimi modern dünyada ithalat ve ihracatın çok daha kaliteli ve kolay biçimde gerçekleştirilebilmesi yönünden kurumsal işletmelere önemli avantajlar sağlıyor.
Devamını Oku
Gümrük Danışmanının Avantajları Nelerdir?
Küreselleşen dünyada modern standartların kurumsal alanda beraberinde getirdiği önemli ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Özellikle ürünlerin çok daha geniş bir yelpazede ve küresel boyutta tüketiciye ulaştırılabilmesi amacı ile ihracat ön plana çıkıyor.
Devamını Oku
Gümrük Danışmanlığı Neden Önemlidir?
Yurt dışından ülkemize getirilen birçok ürünün sorunsuz şekilde kullanılabilmesi için yasal kaydının yapılması gerekir. Bu yasal kaydın yapılması işlemini de gümrük danışmanlığı çalışanları yapar.
Devamını Oku
Gümrük Danışmanı Kimdir?
Bazen bir ürünün çok iyi olması yeterli değildir. Eğer o ürün doğru bir biçimde tanıtılıp, satışa sunulmuyor ve satışından kar elde edilemiyorsa o zaman üretimin hiçbir anlamı kalmaz. Günümüzün reklam çağında ise her ne kadar en kötü ürün bile çok iyi bir reklam stratejisi ile satılır olsa bile.
Devamını Oku
Bizim ile iletişime geçin
Bize ihtiyaçlarınızı anlatın ve sizin için ideal çözümü tasarlayalım
Telefon WhatsApp Harita E-posta